Rent an electric campervan in Bergen

Tur til Hardanger, sommeren 2020 

 

 

Lading

 

Mandags morgen, den 15 juni, viste gradestokken langt over 20 grader, så vi samlet en gjeng på 10 jenter sammen for å nyte Norsk natur. Med to ladestopp på vegen, kom vi oss fort og trygt frem til Kinsarvik, hvor vi skulle campe første natten. Ladestoppene ble brukt til å ta oss en kaffe og spise litt frokost før vi kjørte videre, så det passet oss ypperlig.  

 

 

Flokk på fjeltopp

 

Med det samme vi kom frem pakket vi sekkene og var klar for å teste ut dronningens favoritt: nemlig Dronningstien. Skjønner godt at denne turen blir gått årlig av Dronning Sonja, bare sjekk ut disse bildene:  

 

 

isbrebilder

 

 

jenter på stien bakfra

 

Vi gikk turen fra Kinsarvik, og kom ned i Lofthus. Her har man panoramautsikt over Sørfjorden, Odda, Folgefonna, Hardangerbroen og Eidfjord hele veien mens man går. Man avslutter turen ned de 616 trappetrinnene som kalles Munketrappene.  

 

 

Jenter ved benk langs vannet 

 

Vi gikk turen fra Kinsarvik, og kom ned i Lofthus. Her har man panoramautsikt over Sørfjorden, Odda, Folgefonna, Hardangerbroen og Eidfjord hele veien mens man går. Man avslutter turen ned de 616 trappetrinnene som kalles Munketrappene.  

 

 

Jenter i hengekøyer langs vannet

 

Første natt ble for noen av oss tilbrakt i hengekøyer med nydelig utsikt over Eidfjorden, mens to av oss hadde en like (kanskje enda mer) behagelig natt i campervanen. Her tok vi med oss oppblåsbare madrasser, som passet perfekt inn i bilen. Varmt, mykt og godt. Og kanskje best av alt: slapp unna myggen

 

 

Bil med åpen dør kveld ved vannet

 

Jenter bak bil ved fossende elvestryk              jenter bak i bil ved fjelleng

 

Dagen  etter bestemte vi oss for å kjøre i ca 1,5t videre fra Kinsarvik. Vi kjørte ca 20min forbi Odda, til Sunndal, der vi gikk innover en dal til vi kom til en nydelig plass som kalles Bondhusvatnet. Dette angret vi ikke på!  

 

 

 

bading i Bondhusvannet

 

 

På disse bildene kan du se den fantastiske utsikten mot Bondhusvatnet, Bondhusdalen og Bondhusbreen som ikke er mye igjen av.  

 

 

jente marsjerer over elv på bro                     jente på tvers i hengekøye over vann

 

 

Vi gikk til endes i Bondhusdalen, og kom da til denne nydelige fossen. Her kunne vi også henge opp hengekøyene, og tok oss en liten lunsjpause. 

 

 

 

Jenter på gresset ved stort vann

 

 

Kvelden og natten etter brukte vi i Jondal, ca 30min fra Sunndal. Der har de en nydelig steinstrand like ved fergekaien, som er utstyrt med både grill, WC, dusj-muligheter, stupebrett og volleyballbane. Vi brukte derfor hele dagen og kvelden på å grille, drikke litt vin, spille volleyball og bare kose oss.  

 

 

 

Jenter på ski  på folgefonna       1 og så 2 stk

 

 

Folgefonna sommerskisenter ligger ca 30min kjøretur fra Jondal sentrum. Noen av oss benyttet derfor anledningen til å stå litt på ski, i 20grader og sol. Ypperlige snø-forhold og nydelig utstikt, absolutt til å anbefale!  

 

Jente på ferge patagonia på ryggen

 

Nydelige dager i Hardanger! Korte avstander mellom turene vi valgte, så trengte derfor bare å lade de gangene vi kom til en ny plass og skulle campe der. Brukte derfor ikke “unødvendig” tid på lade-stopp på vegen. Dette bildet er fra fergen fra Jondal – Tørvikbygd. Vi kom oss akkurat helt fra Jondal til Askøy uten ladestopp på vei hjem, så dette var gull!  

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *